موضوعات وبسایت : ورزشی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

غذای نونی بدون گوشت

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 30 دی 1399 ساعت 13:06

برای پیشگیری از چاقی بهترین کار خوردن غذاهای سبک و سالم بخصوص در وعده شام است که می توانید از انواع غذای نونی بدون گوشت مثل برگر گیاهی، کوکوی کدو سبز و ... استفاده کنید.

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

360209_943.jpg

ستاره | سرویس آشپزی -غذاهای بدون گوشت نونی بهترین غذاها برای سرو در وعده شام هستند. این غذاها هم مغذی اند‌ و هم سبک. البته می‌توان غذای نونی بدون گوشت را در وعده ناهار نیز میل کرد. غذاهای نونی برای شام یا ناهار، برای اینکه به شکل ساندویچ آماده شوند و بیرون از منزل میل شوند نیز بسیار مناسبند. در این متن قصد داریم شما را با طرز تهیه ۵ مدل غذای نونی بدون گوشت آشنا کنیم. با ما همراه باشد!

۵ غذای نونی بدون گوشت سالم و مقوی

۱. طرز تهیه برگر گیاهی عدس و کینوآ

برگر گیاهی کینوآ و عدس علاوه ‌بر اینکه بسیار خوشمزه است، بسیار مغذی نیز هست. کینوآ منبع پروتئین، فسفر، انواع ویتامین‌ها و امگا۳ است و عدس نیز منبع خوبی برای کلسیم، آهن و انواع ویتامین است. در ادامه طرز تهیه این برگر خوشمزه را خواهید دید:

مواد لازم برای ۸ قرص برگر
عدس

۲۰۰ گرم

کینوآ

۵ قاشق غذاخوری

سیر

۴ حبه

پیاز متوسط

۲ عدد

تخم‌مرغ

۱ عدد

آرد نخودچی

۳ قاشق غذاخوری

نمک و فلفلبه مقدار لازم


360210_227.jpg

روش تهیه

  • بگذارید عدس به مدت یک ساعت در آب خیس بخورد و سپس آن را ۴۰ دقیقه در آب بپزید.

  • کینوآ را نیز ۲۰ دقیقه بپزید.

  • عدس و کینوآ را به همراه سیر و پیاز چرخ کنید. در این مرحله می‌توانید از غذاساز یا حتی گوشت‌کوب نیز استفاده کنید، هرچند ممکن است بعد از استفاده از گوشت‌کوب موادتان به یکدستی مواد چرخ‌شده نباشد.

  • ادویه‌ها، تخم‌مرغ و آرد نخودچی را به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید.

  • مواد را به صورت گرد سرخ کنید. سرخ شدن هر طرف از این برگر حدود ۴ تا ۵ دقیقه روی حرارت ملایم زمان می‌برد.

برگر گیاهی شما حاضر است! نوش جان!

بیشتر بدانید: خواص کینوا (خاویار گیاهی) چیست؟

۲. طرز تهیه کوکو سیب زمینی و پیازچه

کوکو سیب‌زمینی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. طرز تهیه این غذا بسیار ساده است. این غذا به طور سنتی با پیاز درست می‌شود، اما می‌توان آن را با مواد دیگری از جمله پیازچه، هویج یا قارچ نیز درست کرد. در ادامه قصد داریم طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی با پیازچه را به شما آموزش دهیم:

مواد لازم کوکو سیب زمینی برای ۲ نفرسیب‌زمینی۲ عددپیازچه۶ عددسبزی خشک (نعنا، جعفری یا شوید)

۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفلبه مقدار لازمتخم‌مرغ۱ عدد


360211_874.jpg

روش تهیه

  • سیب‌زمینی‌ها را با رنده ریز خرد کنید و آب آن را جدا کنید.
  • پیازچه‌ها را به صورت حلقه‌های ریز خرد کنید و به سیب‌زمینی رنده‌شده اضافه کنید.
  • تخم‌مرغ، ادویه‌ها و سبزی خشک را به مواد اضافه کنید و مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
  • کوکو را در روغن داغ بریزید و آن را خوب سرخ کنید. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، حرارت را کم کنید و بگذارید تا طرف دوم نیز طلایی شود.

کوکو سیب‌زمینی و پیازچه شما حاضر است! نوش جان!

نکته: اگر می‌خواهید کوکو را در روغن کمتر و به مدت کمتری سرخ کنید، می‌توانید ابتدا سیب‌زمینی‌ها را بپزید و سپس سیب‌زمینی‌های پخته‌شده را به مواد اضافه کنید و آن را سرخ کنید.

۳. روش پخت کوکو کدو سبز

کوکوی کدو سبز هم بسیار خوشمزه است و هم طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد. این غذا بسیار سریع حاضر می‌شود. در ادامه طرز تهیه آن را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای کوکو کدو سبز ۲ نفرهکدو سبز۱ کیلوتخم‌مرغ3 عددآرد سوخاری۱ قاشق غذاخوریآرد سفید۱ قاشق غذا خورینعنا خشک (دلخواه)۱ قاشق غذاخوریزردچوبهنصف قاشق چای‌خوریفلفل سیاهنصف قاشق چای‌خورینمک۱/۵ قاشق غذاخوری


360212_494.jpg

طرز تهیه 

  • کدو‌ها را پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید.
  • کدو‌های رنده‌شده را روی حرارت بگذارید (بدون روغن) که آب آن کمی تبخیر شود.
  • بعد از خنک شدن کدوها، تخم‌مرغ، ادویه، نعنا خشک، آرد سوخاری و آرد را اضافه کرده و خوب آن‌ها را مخلوط کنید.
  • کوکو را بر روی حرارت داغ روغن سرخ کنید. هر طرف این کوکو تقریباً در دو دقیقه سرخ می‌شود.

کوکو کدو شما به همین سادگی حاضر است! نوش جان!

۴. طرز تهیه کوکو سبزی

کوکوسبزی یکی از غذاهای بسیار محبوب ایرانی است. این غذا را می‌توان با برنج سفید، سبزی‌پلو و یا بدون برنج و همراه با نان سرو کرد. ما در اینجا طرز تهیه کوکوسبزی بدون برنج را به شما آموزش می‌دهیم:

مواد لازم برای کوکو سبزیسبزی کوکو خردشده

۲۵۰ گرم (۱۵ قاشق غذاخوری)

آرد۱ قاشق غذاخوریتخم‌مرغ

۳ عدد

نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزردچوبه۱ قاشق چای‌خوریزرشک۱/۵ قاشق غذاخوریگردو خردشده

۲ قاشق غذاخوری

نکته: سبزی کوکو شامل گشنیز، جعفری، شوید و تره به مقدار یکسان است. می‌توانید از سیر تازه و پیازچه نیز اضافه کنید. (برای اطلاعات کامل ترکیب و نسبت سبزی کوکو سبزی خوشمزه چگونه است؟ را بخوانید.)

نکته: اضافه کردن گردو و زرشک کاملاً دلبخواهی است. می‌توانید مقادیر آن را نیز با توجه به سلیقه خودتان تغییر دهید.

360213_202.jpg

مراحل تهیه کوکوسبزی

  • ابتدا تخم‌مرغ‌ها را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
  • در ظرفی جداگانه، گردوی خردشده، زرشک، ادویه‌ها و آرد را به سبزی‌های خردشده اضافه کنید و هم بزنید.
  • تخم‌مرغ را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  • حالا وقت سرخ کردن مواد است. روغن را به خوبی داغ کنید و سپس مواد را در ماهیتابه سرخ کنید. هر طرف کوکوسبزی تقریباً به ۵ تا ۷ دقیقه سرخ شدن نیاز دارید. هنگام سرخ کردن طرف دوم کوکوسبزی، حرارت را کم کنید.

کوکوسبزی خوشمزه شما حاضر است! نوش جان!

همچنین بخوانید: طرز تهیه کوکو اسفناج ساده و کوکو اسفناج با سیب زمینی

۵. کشک بادمجان 

کشک بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه‌ای است که با نان سرو می‌شود. کشک بادمجان را می‌توان به عنوان پیش‌غذا نیز آماده کرد. همچنین این غذا برای سرو در مهمانی‌های سلف سرویس نیز بسیار مناسب است. برخی کشک بادمجان مجلسی را با گوشت تهیه می‌کنند اما ما این غذای سنتی را به عنوان غذای نونی بدون گوشت به شما آموزش می‌دهیم. 

مواد لازمبادمجان۱ کیلوکشک۳۰۰ گرمنمک (برای محلول آب و نمک)۳ قاشق غذاخوریسیر۱/۵ بتهپیاز متوسط۳ عددنعنا خشک۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (بسته به سلیقه)زردچوبه۱قاشق چای‌خوری

360214_178.jpg

طرز تهیه کشک بادمجان

  • پوست بادمجان‌ها را جدا کنید و بادمجان را حدود ۱۵ دقیقه درون محلولی از آب و نمک بخوابانید. این کار باعث می‌شود بادمجان کمتر روغن بکشد و طعم‌دار شود.
  • بعد از ۱۵ دقیقه، بادمجان‌ها را آبکش کرده و درون روغن داغ سرخ کنید. سپس آن‌ها را روی دستمال آشپزخانه یا درون آبکش بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود.
  • پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و با زردچوبه به خوبی تفت دهید.
  • سیر را به پیاز‌ها اضافه کرده و مقداری تفت دهید.
  • برای درست کردن نعنا داغ، روغن را کاملاً داغ کنید. سپس حرارت را خاموش کرده و نعنا را درون روغن بریزید. توجه داشته باشید که نعنا نباید روی حرارت مستقیم قرار بگیرد.
  • کشک را با مقداری آب روی حرارت بگذارید و رقیق کنید و سپس بادمجان‌ها را درون آن بگذارید.
  • بادمجان‌ها را با گوشت‌کوب، خوب بکوبید و پیاز و سیر و نعنا را به آن اضافه کنید.
  • این مواد را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت هم بزنید.

نکته: می‌توانید در مرحله آخر به مواد، گردو نیز اضافه کنید.

نکته: می‌توانید مقداری از کشک، نعنا، پیاز و سیر را نگه دارید و برای تزئین از آن‌ها استفاده کنید.

کشک ‌بادمجان شما حاضر است! نوش جان!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با بادمجان (غذاهای جدید و مجلسی)

سخن پایانی

غذاهای بسیاری هستند که بدون گوشت و برنج هستند؛ یعنی گیاهی بوده و با نان سرو می‌شوند. این غذاها علاوه بر خوشمزگی و سادگی، بسیار مغذی نیز هستند. میرزا قاسمی نیز یکی دیگر از غذاهای نونی و بدون گوشتی است که می‌توانید طرز تهیه آن در مطلب «میرزا قاسمی شمالی خوشمزه» مشاهده کنید. اگر قصد کاهش وزن دارید پیشنهاد می‌کنیم حتما انواع سالاد رژیمی برای شام مثل سالاد باقلا و ذرت را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. همچنین اگر از این دستورها برای پخت غذاهای خود استفاده کردید، نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر