موضوعات وبسایت : ورزشی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

علت درد کشاله ران در نوجوانان

علت درد کشاله ران در نوجوانان

نویسنده : علی بجنوردی | زمان انتشار : 20 آبان 1399 ساعت 19:26

درد کشاله ی ران چیست؟

هنگامی که در ناحیه ی زیر خط کمربند احساس درد دارید، باید به دنبال علت آن باشید. بعضی علت ها با درمانی ساده برطرف می شوند، اما بعضی از آن ها نیاز به مراقبت و درمان جدی دارند. کشیدگی عضله، لیگامان یا تاندون شایعترین علت درد کشاله ی ران است که در ورزشکاران مرد شیوع بیشتری دارد.درد ممکن است ناگهانی یا به مرور زمان ایجاد شود. ادامه فعالیت یا ورزش باعث بدتر شدن درد می شود.
استراحت، داروهای ضد التهاب (آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن)، توانبخشی و تمرینات تقویتی می توانند راه درمانی موفقیت آمیزی باشند.

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

چه دلایلی باعث درد کشاله ی ران می شود؟

دلایل شایعی که منجر به درد کشاله ی ران می شوند، عبارتند از:

آبسه

فتق کشاله ی ران: پیش رفتگی چربی یا قسمتی از روده ی باریک در ناحیه ی از پایین شکم به دلیل ضعف یا نقص عضلانی در آن قسمت منجر به فتق می شود، که منجر به نوعی برآمدگی در ناحیه ی کشاله ران یا کیسه ی بیضه می شود. ۲۵% از مردان در طول زندگی خود به این مشکل دچار می شوند.
اگر چربی یا روده در عضله ی دیواره ی شکمی گیر کند، ممکن است جریان خون آن قطع شود که منجر به فتق گیر افتاده یا استرانگوله می شود.
علائم آن عبارتند از:

  • قرمزی و درد ناگهانی در ناحیه ی برآمده
  • عدم توانایی در دفع مدفوع یا گاز شکم
  • حالت تهوع، استفراغ، تب

در صورت وجود هر یک از این علائم به اورژانس مراجعه کنید، زیرا فتق گیرافتاده یکی از اورژانس های تهدید کننده ی زندگی است. در واقع درمان فتق، عمل جراحی است.

پروستاتیت یا التهاب غده پروستات: تورم یا عفونت در غده ی پروستات را پروستاتیت می گویند. پروستاتیت علاوه بر درد ممکن است باعث مشکلاتی در ادرار کردن شود. التهاب پروستات می تواند خود به خود برطرف شود، اما اگر عامل آن عفونت باشد، یرای بهبودی مصرف آنتی بیوتیک ضروری است.

%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D9%87-%D8%AA%D9%84%D9%81%D9%86%DB%8C-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D8%AA%D9%88-2.jpg

اپیدیدیمیت یا التهاب اپیدیدیم: تورم مجاری اپیدیدیم یا مجاری ذخیره کننده ی اسپرم را اپیدیدیمیت گویند، که  اغلب عامل آنعفونت  است.
نشانه ها و علائم اپیدیدیمیت عبارتند از:

  • درد در یک طرف اسکروتوم یا کیسه‌ی بیضه که به آرامی درگیر می شود.
  • درد در هنگام ادرار کردن
  • تب
  • خروج ترشحات شیری رنگ از آلت تناسلی

ارکیت یا عفونت بیضه: ایجاد تورم در یک یا هر دو بیضه را ارکیت می گویند. عامل عفونی ایجاد کننده ی التهاب اپیدیدیم نیز می تواند سبب ایجاد این مشکل شود و فرد ممکن است هم زمان دچار التهاب اپیدیدیم و بیضه می شود. به علاوه ویروس اوریون می تواند سبب التهاب بیضه و مشکلات باروری شود. چنانچه عامل هر دو بیماری باکتریایی باشد، استفاده از آنتی بیوتیک درمان مناسبی است.

پیچ خوردگی یا تورشن بیضه: زمانی که بیضه در داخلی کیسه ی بیضه دچار پیچ خوردگی شود، رخ می دهد. در اینصورت فرد احساس می کند که به لگن او لگد زده شده و این شرایط یک اورژانس پزشکی است. پیچش بیضه باعث قطع شدن جریان خون آن می شود و اگر طی چند ساعت جراحی نشود، بیضه از بین می رود. پیچ خوردگی بیضه در پسران نوجوان شایعتر است.

سرطان بیضه: اغلب اوقات سرطان باعث ایجاد یک توده ی بدون درد یا دردناک درون یا روی بیضه می شود. سرطان بیضه شایع نیست و هرچه زودتر تشخیص داده شود، درمان و بهبودی آن بهتر است.

مشکلات لگنی: گاهی اوقات درد ناشی از آرتروز یا سایر مشکلات استخوان لگن به سمت کشاله ی ران کشیده می شود. معمولا در هنگام رانندگی یا نشستن روی صندلی های کم ارتفاع به تدریج باعث بدتر شدن آن می شود. ضمنا فیزیوتراپی و داروهای ضد التهاب خط اول درمان این مشکل هستند که در صورت عدم بهبودی به عمل جراحی نیاز است.

سنگ کلیه: کریستال های کوچکی هستند که در کلیه ساخته می شوند و می توانند در مجاری بین کلیه و مثانه گیر کنند. سنگ کلیه ممکن است درد بسیار شدیدی داشته باشد که در پشت یا شکم و یا حتی بیضه ها و نوک آلت تناسلی حس می شود. اگر سنگ بزرگ باشد، ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد.

عفونت کلیه: زمانی که عفونت از مثانه عبور کرده و سپس وارد یک یا هر دو کلیه شود، رخ می دهد. همچنین علائم آن شامل درد کشاله ی ران، تکرر ادرار و وجود خون یا چرک در ادرار است. به طور معمول باکتری اشریشیاکلی عامل آن است. معمولاعفونت کلیه با آنتی بیوتیک درمان می شود.

نکروز آواسکولار: از بین رفتن بافت استخوانی به دلیل محدود شدن خونرسانی آن

شکستگی آوالژن: شکستگی که در آن بخشی از استخوان که به تاندون یا رباط متصل است، کنده یا جدا می شود.

بورسیت: یا التهاب مفصلی که افزایش تولید مایع مفصلی (ساینوویال) موجب متورم شدن کیسه های بورسا می شود.

هیدروسل: تولید مایع که موجب تورم کیسه ی بیضه می شود.

استئوآرتریت یا آرتروز: از بین رفتن تدریجی غضروف مفصلی است.

سندرم پیریفورمیس: به دلیل سفت شدن و انقباض عضله ی پیریفورمیس( عضله کوچکی که در لگن قرار دارد) عصب سیاتیک آزرده می شود و باعث ایجاد درد می شود.

درد عصب سیاتیک: این عصب از کمر شروع شده و تا پاشنه پا می رسد و هر گونه فشار بر روی آن باعث درد در طول عصب می شود.

هر گونه توده در کیسه بیضه

اسپرماتوسل یا کیست اپیدیدیم: که با تولید مایع در بیضه ها اتفاق می افتد.

پیچ خوردگی مفصل یا پارگی نسبی بعضی رباط ها

شکستگی ها ی فشاری: که فشار غیر طبیعی و زیاد به استخوان سالم وارد شده و سبب شکستگی می شود.

تورم غدد لنفاوی: معمولا عفونت در پا یا اندام تناسلی یا عفونت های سیستمیک باعث تورم ابن غددها می شوند.

تندینیت یا التهاب تاندون: تاندون مانند یک طناب در امتداد رشته های عضلانی قرار دارد و عضله را به استخوان و غضروف می چسباند.

عفونت دستگاه ادراری: در عفونت کلیه ها علائمی از جمله درد کمر، پهلو و کشاله ران وجود دارد.

واریکوسل اولیه: متسع و پیچ خورده شدن وریدهای بالای بیضه ها است، که ممکن است دو طرفه یا یک طرفه باشد.

کیست های تخمدانی:عدم تخمک گذاری عامل اکثر ایجاد این کیست ها است.

بیضه ی متحرک: بیضه در بین شکم و کیسه ی بیضه در حال جا به جایی است.

درمان درد کشاله ی ران چیست؟

درمان های خانگی: اگر درد کشاله ی ران ناشی از کشیدگی یا دررفتگی باشد، درمان خانگی بهترین گزینه است. توجه داشته باشید که استراحت و کاهش فعالیت به مدت دو تا سه هفته باعث بهبودی طبیعی شما می شود. همچنین از داروهای ضد درد از جمله استامینوفن (تیلنول) می توان جهت کنترل درد و ناراحتی استفاده کرد. به علاوه استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲۰ دقیقه و چند بار در روز می تواند کمک کننده باشد.

درمان طبی: اگر شکستگی استخوان یا فتق کشاله ران علت درد در کشاله ران باشد، انجام عمل جراحی برای ترمیم آن ضروری است. در صورت برطرف نشدن درد ناشی از کشیدگی با درمان های خانگی، پزشک دارو های کاهنده ی التهاب که علائم شما را کاهش دهد، تجویز می کند، که در صورت کارآمد نبودن این درمان شما را به فیزیوتراپ ارجاع خواهد داد.

 پیشگیری از درد کشاله ی ران

چند نکته جهت پیشگیری از درد کشاله ی ران وجود دارد، انجام آهسته و آرام حرکات ورزشی و گرم کردن قبل از فعالیت بدنی به خصوص در ورزشکاران باعث پیشگیری از آسیب و درد کشاله ی ران می شود. همچنین داشتن وزنی مناسب و با احتیاط بلند کردن اجسام سنگین از ایجاد فتق پیشگیری خواهد کرد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

  • درد بسیار شدید کشاله ران که بعد از چند روز بهبود نیابد.
  • وجود تورم یا برآمدگی در بیضه یا ناحیه ی اطراف آن
  • درد پهلو که به کشاله ی ران و بیضه ها کشیده شود.
  • وجود خون در ادرار
  • اگر درد بسیار شدید یا درد همراه با تب، لرز و حالت تهوع داشتید، به اورژانس مراجعه کنید.

 تنظیم و ترجمه: مهشاد معظم

منابع:webMD ، healthline ، mayoclinic

%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D9%87-%D8%AA%D9%84%D9%81%D9%86%DB%8C-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D8%AA%D9%88.jpg

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر