موضوعات وبسایت : ورزشی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

علائم سرطان غدد لنفاوی زیر بغل

علائم سرطان غدد لنفاوی زیر بغل

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 13 دی 1399 ساعت 16:56

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

سرطاناز جمله بیماری های خطرناک به شمار می رود که در طی چند سال اخیر سرعت رشد و پیشرفت آن، به خصوص در جوامع پیشرفته افزایش چشمگیری داشته است. سرطان لنفوم یا به عبارتی سرطان غدد لنفاوی زیر بغل نیز از دسته بیماری های بسیار رایج می باشد که این نوع سرطان اگر به موقع تشخیص داده شود، تا حدود زیادی قابل درمان است. در واقع برخی از اعضای داخلی بدن همچون غدد،  عروق و همچنین گره های لنفاوی جزو سیستم لنفاوی می باشند و سیستم لنفاوی نیز قسمتی از سیستم ایمنی بدن به شمار می رود.

همچنین از وظایف مهم سیستم لنفاوی زیر بغل می توان انتقال مایعی شفاف به نام لنف از مسیری یک طرفه و هدایت آن به سوی قلب را نام برد که سلول های سفید خون به نام لنفوسیت، چربی و پروتئین جزو بخشی از این ماده شفاف می باشند. وجود این سیستم در بدن و کارکرد صحیح آن، برای سم زدایی و مبارزه با انواع بیماری ها و میکروب ها در بدن بسیار مهم و حیاتی می باشد. سرطان غدد لنفاوی در ابتدای پیدایش علائمی همچون نشانه های سرماخوردگی و آنفولانزا را از خود بروز می دهد.

به همین دلیل اغلب، مورد بی توجهی قرار گرفته و بسیاری از افراد آن را با سرماخوردگی اشتباه می گیرند، اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی و با تشدید علائم، فرد برای درمان آن اقدام می کند. اگر این بیماری زود تشخیص داده شود، در کوتاه تر شدن روند درمان و همچنین کاهش هزینه های درمان تاثیر بسزایی دارد. در ادامه می خواهیم سرطان غدد لنفاوی و علائم آن را به طور کامل برای شما شرح دهیم. 

4612?name=%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C.jpeg

سرطان غدد لنفاوی زیر بغل چیست؟ 

نام دیگر سرطان غدد لنفاوی زیر بغل، لنفوم می باشد که نقطه شروع و پیدایش آن توسط سلول های سیستم ایمنی معروف به لنفوسیت ها می باشد. این سلول ها وظیفه محافظت از بدن در برابر انواع عفونت ها و میکروب ها را بر عهده دارند. در واقع محل قرارگیری سلول های لنفوسیت در گره های لنفاوی، طحال،  غده ی تیموس، مغز استخوان و بخش های دیگری از بدن می باشد.

سلول های لنفوسیت فرد مبتلا به سرطان غدد لنفاوی (لنفوم)، تغییر شکل داده و به صورت نامنظم و کنترل نشده ای به رشد و تکثیر خود ادامه می دهند که در این حالت، در نحوه کارکرد سیستم های بدن اختلال ایجاد شده و سیستم ایمنی بدن نمی تواند با این بیماری مقابله کند.

انواع سرطان لنفوم (غدد لنفاوی زیر بغل) 

سرطان غدد لنفاوی به دو نوع تقسیم بندی می شوند که به شرح زیر می باشد: 

لنفوم غیر هوچکین:

در واقع اکثریت افراد مبتلا به سرطان لنفوم، از سرطان لنفوم غیر هوچکین رنج می برند. 

لنفوم هوچکین:

تاثیر گذاری لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین بر روی سلول های لنفوسیت کاملا متفاوت می باشد. چرا که سرعت رشد و تکثیر هر کدام از آن ها به صورت یکسان نمی باشد و پاسخ به درمان در آن ها نیز متفاوت می باشد.باید این نکته را نیز در نظر گرفت که با توجه به اینکه لنفوم یک نوع سرطان محسوب می شود، اما خوشبختانه تا حد بسیار زیادی قابل پیشگیری و درمان می باشد.

به طوری که بسیاری از مبتلایان به این بیماری پس از طی کردن مراحل درمان،  توانسته اند بهبودی کامل حاصل کنند. در زمینه درمان سرطان لنفوم می توانید با پزشک متخصص خود مشورت کرده تا پزشک نیز درمان متناسب با نوع سرطان را به شما نشان دهد.

بر خلاف تصور برخی از افراد سرطان لنفوم با سرطان لوسمی فرق دارد و آغاز هر کدام از سرطان های مذکور، با یک سلول متفاوت می باشد. در ادامه نکاتی در مورد تفاوت این دو سرطان بیان شده است: 

1. سرطان لنفوم در سلول های مخصوص مبارزه با عفونت ها (لنفوسیت ها) آغاز می شود.

2. محل شکل گیری و آغاز سرطان لوسمی در دورن مغز استخوان و سلول های تشکیل دهنده خون می باشد. 

لازم به ذکر است که لنفوم با لنف ادم نیز تفاوت های بسیار زیادی دارد و شبیه به هم نمی باشند. لنف ادم یک نوع تورم زیر پوستی بوده که به دلیل تجمع مایع لنفاوی تشکیل می شود و از علل ایجاد این تورم ها نیز می توان آسیب دیدن گره های لنفاوی را نام برد. 

4613?name=1561133723323022314913720324608813222097205.jpgelat%20peydayesh%20saratan%20ghodad%20lanfavi%20zire%20baghal.jpg

علت پیدایش سرطان غدد لنفاوی زیر بغل 

در مورد علت ایجاد این بیماری در بدن تاکنون تحقیقات و مطالعات زیادی صورت گرفته است، اما متاسفانه دانشمندان هنوز به جواب قطعی دست پیدا نکردند. اما به طور کلی مواردی که در زیر به آن اشاره شده است می تواند احتمال ابتلای شما به این بیماری را افزایش دهد. 

• داشتن سن ۶۰ سال و یا بالاتر از آن 

• مذکر بودن فرد (درصد ابتلای مردان به این بیماری بسیار بیشتر از زنان می باشد) 

• اگر یک عضو بیمار و یا ضعیف در بدن دارید 

• افرادی که به دلیل بیماری ایدز به تازگی پیوند عضو انجام داده اند 

• افرادی که مبتلا به بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن همچون آرتریت روماتویید، سندروم شوگرن،  لوپوس و یا سلیاک هستند 

• افرادی که آلوده به ویروس هایی نظیر ویروس اپشتین بار، لوسمی، لنفوم سلول Tانسانی، ویروس هرپس انسانی ۸ ((HHVو هپاتیت cمی باشند 

• در بین افراد خانواده و یا خویشاوندان نزدیک و درجه یک شما این بیماری وجود دارد 

• اگر در معرض مواد شیمیایی مربوط به نابود کردن حشرات و علف های هرز قرار گرفته اید 

• قرار گرفتن در معرض بوی بنزین و استشمام آن 

• سابقه ابتلا و درمان لنفوم هوچکین و غیر هوچکین در شما وجود دارد 

• اگر در گذشته تحت درمان به وسیله پرتو درمانی قرار گرفته اید

• داشتن اضافه وزن

علائم بیماری لنفوم 

مواردی که در ادامه بیان شده می توانند از جمله علائم و نشانه های هشدار دهنده سرطان غدد لنفاوی زیر بغل باشند: 

• ایجاد تورم در گره های لنفاوی ناحیه گردن، کشاله ران و به خصوص زیر بغل 

• سرفه های مکرر 

• عرق کردن شبانه 

• احساس تنگی نفس 

• تب مداوم و همیشگی 

• ایجاد درد های شکمی 

• خستگی بیش از حد 

• کاهش وزن بدون دلیل 

• احساس خارش در سطح پوست 

در واقع علائم فوق می توانند خبر از بیماری های دیگری در بدن باشند و نمی توان تنها به این نشانه ها متکی بود. اما به هر حال توصیه می شود در صورت مشاهده هرگونه از علائم ذکر شده حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا آزمایشات تکمیلی در رابطه با این بیماری انجام شود. 

4614?name=images.jpeg

راه های تشخیص سرطان غدد لنفاوی 

بررسی دقیق غدد لنفاوی زیر بغل از لحاظ تورم یا هر گونه تغییر، به پزشک کمک می کند تا بیماری را به راحتی تشخیص دهد. در واقع ایجاد تورم در گره لنفاوی عملا به این معنا نیست که فرد به سرطان لنفوم مبتلا شده است اما از علائم مهم این بیماری به شمار می رود. چرا که در بسیاری از موارد به وجود آمدن یک عفونت در بدن، امکان دارد متورم شدن غدد لنفاوی را به دنبال داشته باشد. 

برای تشخیص سرطان غدد لنفاوی ناحیه زیر بغل و همچنین به منظور بررسی سلول های موجود در آن، پزشک از گره های لنفاوی زیر بغل نمونه برداری انجام می دهد که برای این نمونه برداری دو روش وجود دارد. در روش اول پزشک یک گره لنفاوی کامل و یا تنها قسمتی از گره لنفاوی را از بدن خارج می کند و در روش دوم نیز نمونه برداری به وسیله یک سوزن و با برداشتن مقدار کوچکی از گره لنفاوی درگیر شده انجام می شود.

علاوه بر روش های فوق، ممکن است پزشک آزمایش های دیگری را نیز برای شما تجویز کند که به شرح زیر می باشند: 

تست خون 

آزمایش خون یا همان تست خون به منظور شمارش سلول های خاصی از خون صورت می گیرد. 

آسپیراسیون مغز استخوان (بیوپسی) 

در این روش بخش کوچکی از مایع و یا بافت مغز استخوان به وسیله یک سوزن برداشته شده تا از لحاظ وجود سلول های لنفوم در آن مورد بررسی قرار گیرند. مغز استخوان به بخش نرم و اسفنج مانند درون استخوان گفته می شود که محل شکل گیری سلول های خون نیز در همین ناحیه می باشد. 

rahhaye%20tashkhis%20saratan%20ghodad%20lanfavi%20zire%20baghal.jpg

رادیو گرافی از قسمت قفسه سینه 

در روش رادیو گرافی از پرتوهای دارای طول موج کوتاه استفاده می شود و این روش به منظور مشاهده دقیق تصاویر قفسه سینه انجام می گیرد. 

MRI

در این روش برای مشاهده تصاویر اندام ها و نوع ساختار داخلی بدن، از مغناطیس های با قدرت بسیار بالا و امواج رادیویی قوی استفاده می شود. 

پت اسکن 

در پت اسکن با استفاده از یک ماده رادیواکتیو خاص، برای تصویر برداری از اندام ها و بررسی سلول های سرطانی در بدن بهره می برند که این روش در بسیاری از موارد توانسته در تشخیص این بیماری موثر واقع شود. 

انجام آزمایش مولکولی 

در واقع آزمایش مولکولی وظیفه پیدا کردن تغییرات در ژن ها،  پروتئین ها  و موارد دیگر در سلول های سرطانی را بر عهده دارد. این روش به پزشک کمک می کند تا نوع لنفوم شما را به راحتی تشخیص دهد. همان طور که گفتیم هر کدام از سرطان های لنفوم یا غدد لنفاوی زیر بغل درمان مخصوص به خود را می طلبد که پزشک با تشخیص آن درمان متناسب نوع سرطان را نیز به شما پیشنهاد می دهد.

البته توصیه می شود درمان این بیماری را در مراحل اولیه پیدایش، شروع کنید، چرا که در این صورت نتیجه درمان با رضایت بیشتری همراه خواهد بود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر