موضوعات وبسایت : ورزشی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

جدیدترین درمان آرتروز گردن

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 10 آذر 1399 ساعت 01:03

21814720611024923315491502371619116610624734.jpg

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

بیماری آرتروز گردن به تغییراتی اطلاق می شود  که در مهره های گردن ایجاد و ساییدگی آن ها را رقم می زند و باعث اعمال فشار به اعصابی که به دست ها و پاها و مثانه می روند می شود.

  آرتروز گردن در  بین مردان شیوع بیشتری داشته و در مردانی که سن آن ها بیش از ۴۰ سال است احتمال ایجاد آن بیشتر نیز می شود .

شایان ذکر است شروع آرتوروز گردن بعد از سن ۶۰ سالگی بیشتر می شود. در بیماری  آرتروز گردن مهره های گردن و دیسک های موجود بین آن ها و عروق خونی  که به سمت مغز می روند تحت تاثیر قرار می گیرند.

اندام گردن  به دلیل داشتن بافتی نرم و نیز قابلیت انحنایی به سهولت در هنگام وقوع حوادثی نظیر پرتاب و یا تصادف دچار می تواند دچار آسیب شود. علاوه بر آن عبور رگ های مهم و حساس از گردن به سمت  سر و مغز  باعث قطع جریان خون و مشکلات  حسی در صورت  صدمه گردن می شود.

oa.jpg

اسپوندیلوز گردن نوعی آرتروز گردن است  اما به ندرت فلج شدن یا ناتوانی جسمی را رقم می زند. با کسب اطلاعات در مورد  ستون فقرات و همچنین نحوه کار کردن آن شما کمک می توانید این بیماری را بهتر بشناسید. 

علت آرتروز گردن

ستون فقرات هم با افزایش سن دچار کهولت می شود اما برخی  عوامل مانند حرکت های نامناسب و با شدت بالا، تغییر وضعیت های ناگهانی سر به جلو و عقب عالی الخصوص در حوادث رانندگی ,انجام دادن کارهای سخت و سنگین , اختلالات مادرزادی که از هنگام تولد ظهور می یابند و ... باعث بوجود آمدن زودهنگام و با شدت تر این تغییرات می شوند.

در بین کارمندان،  محصلین و دانشجویان  نیزکه دائم یا با کامپیوتر کار می کنند و یا درس می خوانند، خم نگه داشتن سر و گردن طولانی مدت در روز باعث ایجاد فشار بر روی مهره های گردن شده و این امر دیسک های بین آن ها را افزایش داده  و باعث بروز علائم آرتروز گردن می شود.

تغییرات ستون فقرات:

از جمله تغییراتی که  در ستون فقرات در بیماری آرتروز گردن ایجاد می شود عبارتند از ایجاد تغییرات در ساختار دیسک های بین مهره ای و پس از آن برجسته شدن آن به درون کانال نخاعی و  نیز ایجاد سوراخ های بین مهره ای  و همچنین ایجاد خارهای استخوانی در لبه مهره ها و به دنبال آن به هم خوردن انحنای  طبیعی و تغییر شکل آن ها.

تغییرات مذکور با توجه به محل تغییر می توانند سبب ایجاد فشار بر روی ریشه های عصبی و نخاع شده و علائمی را  در بیمار مبتلا به آرتروز گردن پدید آورد.

بسیاری از افراد مبتلا به دیسک گردن  و آرتروز گردن در دست و یا شانه خود درد را حس نموده و گاهی به مدت طولانی تحت تشخیص های دیگر و بالتبع درمانهای دیگر غیر از آرتروز گردن و دست قرار گرفته اند.

علائم

از جمله علائم این بیماری، درد و محدودیت حرکتی در ناحیه گردن می باشد . از سایر علائم آرتروز گردن می توان به  کم شدن حس , دردهای تیر کشنده به سمت شانه ,دست و پشت سر و کاهش قدرت عضلانی  اشاره کرد. همچنین علائمی نظیر   سردرد هایی که از پشت سر تیر می کشند و با انجام دادن برخی از حرکات خاص ایجاد می شوند و همچنین درد های بین شانه و کتف نیز از علایم آرتروز گردن می باشد.

تشخیص

از جمله عواملی که در تشخیص آرتروز گردن موثر است پاسخ به  پرسش‌هایی است که توسط پزشک از بیمار در زمینه بروز علائم مطرح می‌شود، پس از آن مجموعه‌ای از آزمایش‌ها بر روی بیمار انجام می شود. یک معاینه معمولی که توسط پزشک معالج انجام می شود شامل بررسی واکنش‌ها، دامنه حرکتی گردن و ضعف عضلانی است. همچنین احتمال دارد که پزشک نحوه راه رفتن بیمار را نیز مشاهده نماید. سپس با در نظر گرفتن تمامی این موارد تشخیص می‌دهد که آیا اعصاب و نخاع تحت فشار بیش از اندازه هستند و یا نه. اگر احتمال پزشک ابتلای بیمار به آرتروز گردن باشد، آزمایش‌های تصویربرداری و آزمون‌های عملکرد عصبی را برای تأیید تشخیص‌اش تجویز خواهد نمود.امکان دارد پزشک برای تشخیص بیماری از عکسبرداری با اشعه ایکس و ام آر آی و همچنین سایر تست های تشخیصی استفاده کند و برای تایید و بررسی های لازم در مورد بیماری آرتروز گردن ممکن است او از عکس های رادیوگرافی ساده در چهار جهت , سی تی اسکن و ام آر آی استفاده نماید.

image003.jpg

درمان آرتروز گردن

درمان بیماری آرتروز گردن به روش های مختلفی صورت می گیرد که بسته به نوع و شدت بیماری فرد مراجعه کننده، پزشک متخصص طب فیزیکی و  توانبخشی درمان آرتروز گردن متناسب با نوع و درجه بیماری تجویز می نماید 

کیلنیک پیشگام با ارایه مجموعه درمان های غیر جراحی در یک بسته درمانی یک جا ، موفق به کسب رضایتمندی تعداد زیادی از بیماران شده و این افتخار را دارد که عمده درمان های جدید و نوین دنیا در زمینه آرتروز گردن را در یک پکیج  با قیمت مناسب به بیماران ارایه می دهد.

روش های مختلفی در درمان آرتروز گردن در پیش گرفته می شود که عبارتند از:

لیزر درمانی پرتوان نسل جدید

لیزر درمانی با لیزرهای پرتوان نسل جدید که انقلابی را در فر ایند کنترل درد ایجاد کرده است. این لیزرها با تمرکز بر بافت هدف و با دوز مناسب که توسط پزشک متخصص طب فیزیکی داده می شود می تواند به شیوه بسیار موثر و سریعی  التهاب ناشی از آرتروز گردن را خوابانده و درد را کاهش دهد. همچنین با افزایش ATP سلولی فرایند ترمیم بافتی را تسریع می کند.

درمان دستی ستون فقرات ، مانیپولاسیون یا کایروپراکتیک

درمان های دستی و مانیپولاسیون موجب قرارگیری ستون فقرات در جای صحیح خود می شود و فشار را از روی عصب بر می دارد. در ارتروز ما استخوان سازی و تغییر وضعیت ستون فقرات  در حد چند میلی متر را ممکن است در بعضی از مهره ها داشته باشیم که با مانیپولاسیون دستی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی  ظرف چند ثانیه می تواند درد بیمار را کاهش دهد.

ازن تراپی یا اوزون درمانی آرتروز گردن

بهبود آسیب ایجاد شده در بافت های بدن  بستگی به وجود جریان خون در این بافت ها دارد. بافت های بدن برای بازسازی و احیا نیاز به ویتامین، مواد معدنی و اکسیژن مورد نیاز دارند که لازم است تا بوسیله خون در گردش به این بافت ها منتقل شود. عنصر اکسیژن مهم ترین ماده برای ترمیم بافت های بدن است. ایجاد تورم و التهاب در ناحیه آسیب دیده باعث کاهش جریان خون، و به دنبال آن کاهش اکسیژن و مواد مغذی در این ناحیه می شود. عدم رسیدن اکسیژن به بافت موجب تجمع اسید لاکتیک شده و این امر منجر به درد می شود. در روش اوزون درمانی، علاوه بر اوزون، دارو های ضد التهابی و همچنین ویتامین ها به بافت آسیب دیده تزریق می شود. در این روش به ترتیب زیر عمل میشود:

  •  بی حسی عصب ها توسط بی حسی موضعی .
  • تزریق مواد ضد التهابی که موجب کاهش درد،تورم و التهاب و سپس افزایش جریان خون می شوند.
  • تغذیه بافت ها با استفاده از ویتامین و مواد معدنی و در نتیجه کمک  به بازسازی بافتها.
  • پس از تزریق اوزون که یک اکسیژن غیر فعال است  بافت، این عنصر به صورت فعال در آمده و باعث اکسیژن رسانی به ناحیه آسیب دیده می شود.

تاثیر ازن درمانی  از یک تا سه روز پس از انجام تزریق شروع شده و  و تا زمان دستیابی به بهبودی، هر یک تا دو هفته این عمل تکرار می شود. روند بهبودی در بیماران بسته به شدت آسیب دیدگی متفاوت است. با این حال بیشتر بیماران به سه تا پنج جلسه درمان نیاز دارند. شایان ذکر است که تزریق اوزون هیچ عوارض جانبی برای بیماران به همراه نداشته و نتایج آن دائمی می باشد.  

طب سوزنی :

طب سوزنی از جمله روش های التیام درد و بهبود ناحیه آسیب دیده در بیشتر بیماری هی اسکلتی عضلانی می باشد که دست کم به علت بدون عارضه بودن آن برای هر گروه سنی و هر فردی پیشنهاد می شود و نتیجه حاصل از مداوا بوسیله این روش بر استفده کنندگان آن پوشیده نیست.

دارو 

پزشک معالج ممکن است بنا به نوع و درجه بیماری، برای درمان بیماری آرتروز گردن  و دست و رفع درد ناشی از آن از داروهای ضد التهاب  مانند پروفن و ناپروکسن و همچنین دارو های شل کننده عضلات استفاده نماید.

فیزیوتراپی

انجام نرمش های مخصوصی که توسط متخصص تجویز می شود در  فیزیوتراپی باعث تقویت عضلات گردن شده و انعطاف پذیری گردن را افزایش داده و این امر تاثیر بسیار زیادی در کاهش و رفع علائم بیماران مبتلا به آرتروز گردن دارد. 

رادیوفرکوانسی و تکارتراپی برای ارتروز گردن

یکی دیگر از روش های نوین درمان و ایجاد انعطاف در مفصل خشک دارای ارتروز گردن تکار درمانی واستفاده از امواج رادیوفرکوانسی می باشد.  در درمان ارتروز گردن با توجه به چند علتی بودن عامل ایجاد کننده استفاده از چندین روش درمانی توامان تاثیر بهتری از تک تک روش ها دارد .

گردنبند طبی

استفاده از گردنبند های طبی حرکات گردن را محدود کرده و باعث می شود که  مهره ها و عضلات گردن برای مدتی استراحت نمایند. این کار باعث کاهش درد در بیماران مبتلا به ارتروز گردن می شود .لازم به ذکر است که  این گردنبد ها نباید به مدت زیادی بسته شوند چراکه باعث ضعیف شدن عضلات گردن و به دنبال آن بدتر شدن علائم بیمار مبتلا به آرتروز گردن  می شوند.

گرما

گرم کردن گردن  و دست توسط دستگاه های مخصوص می تواند باعث کاهش و رفع درد بیماران مبتلا به آرتروز گردن شود.

برای بهبود درد حاصل از آرتروز گردن  می توانید از گرما و رطوبت استفاده نمایید .گرفتن دوش آب گرم می تواند در التیام درد موثر باشد به این صورت که آب گرم دو بار در طول روز به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بر روی گردن و شانه های شما جاری بوده  و پس از آن بر روی گردن خود حوله داغ و مرطوب قرار دهید. بدین منظور حوله و یا پارچه ای را در آب گرم قرار داده و پس از چلاندن آن را روی گردن قرار داده و گردن خود را آرام ماساژ دهید.

برای درمان آرتروز گردن روش‌های دیگری مانند شاک‌ویو تراپی، پی آر پی و ... نیز وجود دارد.

ورزشهای آرتروز گردن

جهت درمان و  همچنین رفع آرتروز گردن روش های متفاوتی وجود دارد که در مورد آن ها در قسمتهای قبل توضیح داده شد. روش  دیگری که برای درمان آرتروز گردن بسیار موثر است انجام ورزش ها و  حرکات اصلاحی مناسب جهت درمان و پیشگیری از آرتروز گردن است.

انجام درست و به موقع این ورزش ها نه تنها در رفع آرتروز گردن و دست موثر است بلکه در پیشگیری از آن و نیز گردن درد هایی که ناشی از  آرتروز گردن می باشند موثر است .

در ادامه نمونه ای از ورزش های آرتروز گردن توضیح داده می شود:

قابل توجه: قبل از هرگونه حرکات ورزشی حتما با متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی مشورت کنید

وارد کردن فشار به سر در جهت جلو به عقب

این ورزش آرامش گردن و قسمت فوقانی ستون مهره سینه ای را به همراه دارد . برای انجام  صحیح این ورزش آرتروز گردن، روی صندلی بنشینید و کمر را به حالت کاملا صاف قرار دهید .

در حالی که کف دست خود را روی چانه قرار داده اید، کاملا به جلو نگاه کنید وچانه را با دست به عقب فشار دهید. این حرکت باید به صورتی باشد که فشار را در پشت گردن و ستون مهره سینه ای احساس کنید. بهتر است این ورزش را در حد توان خود در طول روز انجام دهید.

اعمال کشش دو طرفه گردن

پس از اتمام ورزش قبل، هنگامی که دست شما بر روی چانه نیرو وارد می نماید به آهستگی گردن را به سمت چپ بچرخانید به صورتی که چشم شما به شانه چپ نگاه نماید و برعکس گردن را به سمت راست به صورتی که چشم شما به شانه راست نگاه نماید بچرخانید.

برای درمان آرتروز گردن روش های دیگری همچون تزریق استروئید و جراحی نیز وجود دارد.

پیشگیری 

جهت پیشگیری از بروز آرتروز گردن از نشستن به حالت قوز کرده خودداری نمایید. همچنین  مراقب باشید که به گردنتان آسیب وارد نشود و نیز در زمان انجام حرکتهایی که ممکن است دارای برخورهای فیزیکی باشد از کلاه های حفاظتی مخصوص استفاده نمایید.

بهتر است جهت جلوگیری از بروز گردن درد هنگامی که در اتومبیل هستید از کمربند های ایمنی استفاده کنید وارتفاع پشت سر را در صندلی به صورت مناسب تنظیم نمایید.

برای پیشگیری از ابتلا به آرتروز گردن حالت نشستن و ایستادن خود را اصلاح نمایید بدین صورت که شکم  خود را به داخل کشیده و شانه ها به سمت عقب باشند و هنگام نشستن از یک صندلی محکم استفاده نمایید و طوری بنشینید که باسن باقسمت پشت صندلی تماس ایجاد نماید.

همچنین از سایر روشهای پیشگیری  این است که هنگام خواب از بالشت ها ی مخصوص و همچنین محافظ های نرم گردن استفاده شود و یا اینکه از یک حوله تاکرده در زیر گردن استفاده شود.

img_20170613_152213_thumb.jpg

untitled-1.png

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر