انواع غذای نونی با مرغ
نویسنده : معین | زمان انتشار : 12 آذر 1399 ساعت 22:15
غذاهای نونی با مرغ و جعفری، با مرغ ریش ریش، با مرغ و سیب زمینی و غذای نونی با مرغ و پیاز، در لیست غذای ساده با مرغ بوده که خیلی سریع و ساده قابل تهیه هستند.
گوشت مرغ، نوعی گوشت سفید پرطرفدار است که در تهیه بسیاری از غذاهای خوشمزه به کار میرود؛ غذاهایی که میتوان به راحتی و در زمان کوتاهی آماده کرد و به عنوان نهار یا شام مورد استفاده قرار داد.
و
از جمله غذاهای رایجی هستند که با مرغ تهیه شده و با برنج سرو میشوند؛ اما غذاهای نونی با مرغ نیز دارای تنوع بالایی بوده و بسیار سریع و راحت قابل تهیه هستند. از این رو در این مطلب ۶ نوع
نونی با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
غذاهایی که در این مطلب آموزش خواهید دید:
- مرغ و جعفری
- مرغ ریش ریش
- مرغ و سیب زمینی
- غذای نونی با سینه مرغ
- غذای نونی با ران مرغ
- غذای نونی با مرغ و پیاز
بهترین منوی غذای نونی با مرغ
۱. غذای ساده با مرغ و جعفری
مواد لازم | |
سینه مرغ بدون استخوان | 600 گرم |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
سیر له شده | 3 حبه |
گوجه فرنگی گیلاسی | 200 گرم |
رنده پوست لیمو ترش زرد | 1 قاشق چایخوری |
لیمو ترش تازه | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
کنجد | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه
- روغن را در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس سیر له شده را به آن اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا سبک شود.
- سینه مرغ را به صورت نوارهای باریکی برش زده و به سیر اضافه کنید، کمی فلفل سیاه روی آن بپاشید و حرارت را روی متوسط قرار دهید.
- مرغ را حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآید.
- کمی زردچوبه به مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
- گوجه فرنگیها را از وسط نصف کرده و به مرغ اضافه کنید، یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا گوجهها نرم شوند.
- کمی نمک، رنده پوست لیمو و آبلیمو را اضافه کرده، مواد را هم بزنید و یک دقیقه دیگر صبر کنید تا مرغ مزه دار شود.
- در انتها کنجد و جعفری خرد شده را اضافه کرده، خوراک را هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.
- خوراک مرغ و جعفری را در ظرف سرو بکشید و تا داغ است همراه با نان میل کنید.
این دستور میتواند در کمترین زمان ممکن، به شما یک شام ساده با مرغ بدهد که از خوردنش سیر نشوید!
۲. غذای نونی با مرغ ریش ریش
مواد لازم | |
سینه یا ران مرغ | 1 تکه |
سیب زمینی بزرگ | 1 عدد |
هویج بزرگ | 1 عدد |
آرد | 1-2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
پنیر پیتزای رنده شده | 2 قاشق غذاخوری |
پودر سیر | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و پودر کاری | به میزان لازم |
طرز تهیه
- مرغ را همراه با یک پیاز کوچک، کمی نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و ۲ عدد برگ بو در یک لیوان آب بپزید.
- گوشت مرغ را پس از پختن از استخوان جدا کرده و ریش ریش کنید.
- سیب زمینی را آبپز کنید، سپس پوست بگیرید و رنده کنید.
- هویج را پوست بگیرید، بپزید و رنده کنید.
- تخم مرغها را در ظرفی بشکنید، نمک، فلفل، پودر سیر، پودر زنجبیل و پودر کاری را به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا یکدست شوند.
- سیب زمینی و هویج پخته و رنده شده را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- مرغ ریش ریش و پنیر پیتزای رنده شده را اضافه کرده و هم بزنید تا مایه یکنواختی حاصل شود.
- روغن را در تابه، روی حرارت ملایم داغ کنید و مایه کوکو را در آن سرخ کنید.
- این غذای لذیذ را همراه با نان و سبزی خوردن سرو کنید.
نوش جان . . . این هم یک غذای حاضری با مرغ که بسیار خوشمزه است!
بیشتر بدانید: طرز تهیه ساندویچ مرغ ریش ریش
۳. غذای نونی با مرغ و سیب زمینی
مواد لازم | |
ران مرغ بدون پوست | 1 کیلوگرم |
برگ اسفناج کوچک | 150 گرم |
گوجه فرنگی خرد شده | 400 گرم |
پوره گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه قرمز | 2 قاشق غذاخوری + 1 قاشق چایخوری |
آرد ساده | 1 قاشق غذاخوری |
ادویه گرام ماسالا | 1 قاشق چایخوری |
زنجبیل تازه پوست گرفته و خرد شده | 1 تکه 3 سانتیمتری |
سیر خرد شده | 2 حبه |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
سیب زمینی | 450 گرم |
گشنیز خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
روش تهیه
- سیب زمینی را پوست بگیرید و به تکههای ۱.۵ سانتیمتری برش بزنید.
- ۲ قاشق غذاخوری سرکه، ۱ قاشق چایخوری گرام ماسالا (ادویه هندی)، آرد، گوجه فرنگی خرد شده، پوره گوجه فرنگی، زنجبیل، سیر، ۱/۲ قاشق چایخوری نمک و ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل در غذاساز بریزید تا کاملا مخلوط شده و به شکل سسی یکدست درآیند.
- ران مرغ را پوست گرفته و روی آن کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید.
- سیب زمینی خرد شده را کف قابلمهای با سایز بزرگ پهن کنید و تکههای مرغ را روی آن بچینید.
- سس را روی مرغ بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید.
- پس از 3-2 ساعت، در قابلمه را بردارید و اسفناج را به آن اضافه کنید.
- غذا را به مدت یک دقیقه هم بزنید تا اسفناج نرم شود و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دیگر با در باز بپزد تا سس آن غلیظ شود.
- یک قاشق چایخوری سرکه و گشنیز خرد شده را به غذا اضافه کنید و نمک آن را میزان کنید.
- غذا آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
نکته: این غذا را با سس کچاپ میل کرده و از طعم آن لذت ببرید.
همچنین بدانید: طرز تهیه ۵ غذای لذیذ و خوشمزه با مرغ و سیب زمینی
۴. غذای نونی با سینه مرغ
مواد لازم | |
سینه مرغ بدون استخوان | 4 عدد |
ژامبون گوشت | 6 ورق |
عسل | 1 قاشق غذاخوری |
سس خردل | 1/2 لیوان |
سس مایونز | 1/2 پیمانه |
قارچ ورقه شده | 1 لیوان |
پنیر پیتزای رنده شده | 2 لیوان |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه
- کمی نمک و فلفل روی سینه مرغ بپاشید، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
- فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
- سس مایونز، سس خردل، عسل و پیاز داغ را در کاسهای ریخته و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- کمی روغن در تابهای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، سپس تکههای مرغ را از یخچال خارج کرده و در روغن داغ سرخ کنید تا اطراف آنها کاملا طلایی شود.
- تکههای مرغ سرخ شده را در ظرف پیرکس مقاوم به حرارت بچینید، نیمی از سس خردل و عسل که قبلا آماده کرده بودید روی آن بریزید.
- سپس قارچ ورقه شده و در انتها پنیر پیتزای رنده شده را در دو لایه بر روی مرغها بریزید.
- ظرف را به مدت ۱۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کردهاید، قرار دهید تا مرغ بپزد و پنیر پیتزا ذوب شود.
- غذا را از فر خارج کرده و جعفری خرد شده را روی آن بپاشید.
- این غذا را همراه با سس خردل و عسل میل کنید.
۵. غذای نونی با ران مرغ
مواد لازم | |
ران مرغ بدون استخوان و برش خورده به صورت نوارهای باریک | 1 کیلوگرم |
بادام هندی | 250 گرم |
روغن | 3-2 قاشق غذاخوری |
پیاز ریز خرد شده | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
زنجبیل تازه خرد شده | 1 تکه 2 سانتیمتری |
تخم گشنیز | 2 قاشق غذاخوری |
زیره | 1 قاشق غذاخوری |
میخک | 4 عدد |
چوب دارچین | 1 تکه 3 سانتیمتری |
نارگیل تازه خرد شده | 100 گرم |
فلفل سبز خرد شده | 2 عدد |
نمک | به میزان لازم |
مراحل تهیه
- سیر له شده، زنجبیل خردشده، پودر تخم گشنیز، پودر زیره، میخک و دارچین را در تابهای ریخته، بدون روغن روی حرارت ملایم قرار داده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا بوی ادویه به مشام برسد.
- پیاز خرد شده و نیمی از بادام هندی را به ادویه اضافه کنید و ۱۰ دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود و کمی رنگ بگیرد.
- حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط خنک شود، سپس در غذاساز میکس کنید و ۲۰۰ میلیلیتر آب به آن اضافه کنید تا نرم شود.
- کمی روغن در تابه، روی حرارت ملایم داغ کنید و سپس مخلوط فوق را به آن اضافه کنید؛ مخلوط را حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید و سپس فلفل سبز خرد شده را به آن اضافه کنید.
- حرارت را کمی زیاد کرده و سپس تکههای مرغ را به تابه اضافه کنید.
- حدود ۵ دقیقه به تفت دادن مرغ ادامه دهید و سپس باقیمانده بادام هندی را به تابه اضافه کنید.
- مخلوط مواد را ۵ دقیقه دیگر روی حرارت متوسط هم بزنید، سپس ۶۰۰ میلیلیتر آب اضافه کنید.
- اجازه دهید آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و صبر کنید تا غذا به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه بپزد تا برشهای مرغ کاملا نرم شود.
- غذا آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید و با بادام هندی بو داده و پیاز سرخ شده تزیین کنید.
۶. غذای نونی با مرغ و پیاز
مواد لازم | |
مرغ تکه تکه شده | 1 کیلوگرم |
پیاز رنده شده درشت | 2 عدد |
روغن مایع | 2-3 قاشق غذاخوری |
محلول زعفران | 3-4 قاشق غذاخوری |
آبلیموی ترش | 2-3 قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
نمکف فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه
- تکههای مرغ را با نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل و کمی زردچوبه آغشته کنید، روی آن را سلفون بکشید و یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.
- کمی روغن در تابهای ریخته و تکههای مرغ را در آن بچینید.
- تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز رنده شده را روی مرغها بریزید، بهطوری که روی مرغها کاملا با پیاز پوشانده شود.
- در تابه را بسته و اجازه دهید مرغ روی حرارت خیلی ملایم به مدت ۲-۱ ساعت بپزد.
- پس از این مدت، مرغها را برگردایند، کمی مخلوط آبلیمو و محلول دم کرده زعفران روی آن بریزید و صبر کنید تا به خورد مرغ رود.
- غذا را در ظرف سرو بکشید و کنار آن سیب زمینی سرخ کرده و سس کچاپ قرار دهید.
- این غذا را همراه با نان سرو کنید.
حتما بخوانید: طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده (سریع، رستورانی و رژیمی)
سخن آخر
گوشت مرغ به دلیل سلامتی بیشتر نسبت به گوشت قرمز، طبخ سریع، خوشمزگی و قیمت مناسب، از جمله مواد غذایی پرکاربرد در آشپزی است که در تهیه
استفاده میشود. این روزها غذاهای نونی در میان مردم محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند، غذاهایی که با استفاده از مرغ در زمان کوتاهی آماده میشوند و از ارزش غذایی بالایی برخوردارند. ما در این مطلب چند نوع غذای نونی با مرغ را معرفی کردیم، شما نیز میتوانید تجربیات خود را در این زمینه با سایر مخاطبان سایت در میان بگذارید. همچنین در انتها پیشنهاد میکنیم از مطلب «
طرز تهیه انواع غذا با مرغ چرخ کرده (۵ نوع)
» نیز در ستاره دیدن کنید.