ورزش 24
varzesh24.fileon.ir

سوزش زیر کتف چپ

نویسنده : شیما علیزاده | زمان انتشار : 10 آذر 1399 ساعت 15:41

بسیاری از بیماران در مورد درد در ناحیه پشت کتف سمت چپ نگران هستند. در این ویدیو دکتر محمد حسین نجفی فوق تخصص قلب و عروق به شما خواهند گفت که چه موقع درد پشت کتف چپ می تواند نشان دهنده ی بیماری قلبی باشد؟

درد ناحیه کتف معمولا می تواند پیچیده و گمراه کننده باشد چرا که علت بروز آن همیشه مشخص و ثابت نیست. این علامت می تواند نشانه یک مشکل پیچیده و حساس نظیر حمله قلبی ، سرطان ریه و یا یک موضوع ساده نظیر بد خوابیدن و یا حالت بد بدن در حین کار کردن باشد.

علل احتمالی دیگری نیز برای این موضوع وجود دارند که از جمله آن ها می توان به بیماری دیسک دژنراتیو، آرتروز، بیماری کیسه صفرا و یا حتی شینگلز اشاره کرد.

درد پشت کتف چپ

قبل از این که بخواهیم در مورد علائم صحبت کنیم، بسیار مهم است که محل دقیق درد را حتما مشخص کنیم. استخوان شانه که به آن کتف نیز می گویند (scapulae)، استخوان هایی مثلث شکل در ناحیه بالای کمر شما هستند و زمانی که آرنج خود را به سمت پشت می کشید، بهتر دیده می شوند.

این استخوان ها دارای کارکردی متنوع و مهم هستند که یکی از مهمترین آن ها، پشتیبانی حرکات چرخشی در شانه ها است.

درد در ناحیه کتف می تواند علل مختلفی داشته باشد. ممکن است درد به خاطر یک التهاب در همین ناحیه کتف باشد و یا یک مشکل در ناحیه دیگری از بدن که منجر به بروز آن شده است.

این که کدام استخوان شانه (کتف) تحت تاثیر قرار گرفته است، بسیار مهم است؛ چرا که برخی از مشکلات، بیشتر بر روی کتف سمت چپ تاثیر می گذارند؛ در حالی که برخی دیگر کتف سمت راست را با درد همراه خواهند کرد.

علل درد ناحیه کتف چیست؟

درد در ناحیه استخوان کتف می تواند مربوط به التهاب و یا آسیبی باشد که در ناحیه شانه اتفاق افتاده است و شاید مربوط به درد در دیگر نواحی بدن نظیر قفسه سینه و شکم باشد. بنابراین درد در این ناحیه می تواند به سادگی یک درد عادی عضلانی باشد و یا نشانه یک اتفاق خطرناک نظیر حمله قلبی و یا سرطان ریه به حساب بیاید.

برخی از مشکلات معمولا استخوان کتف یک سمت خاص – راست یا چپ – را تحت تاثیر قرار می دهند. به عنوان مثال بیماری کیسه صفرا می تواند درد را در شانه راست به وجود آورد در حالی که درد در استخوان کتف سمت چپ می تواند مربوط به مشکلات قلبی باشد.

برای تشخیص اینکه مشکلات قلبی ناشی از گرفتگی عروق قلب است، پزشک احتمالا

آنژیوگرافی

را برای بیمار توصیه نماید. پس از اینکه مشخص شد رگ های قلب دچار گرفتگی هستند، ممکن است پزشک متخصص قلب و عروق،

آنژیوپلاستی

را از یکی از راه های دست و یا پا بعنوان بهترین راه درمان معرفی نماید.

دکتر نجفی پیشنهاد می دهد همه چیز را درباره آنژیوپلاستی عروق کرونر بدانید. برای خواندن مطلب، بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

آنژیوپلاستی عروق کرونر

۱- علل اسکلتی عضلانی

رایج ترین علت بروز درد در استخوان کتف، فشار عضلانی است. استفاده بیش از حد و کوتاه مدت از دست ها و ناحیه بالای کمر می تواند علتی بر این موضوع باشد. این درد می تواند همراه با تجربه درد در گروه های عضلانی دیگر نظیر شانه و یا کمر باشد و البته فقط در ناحیه کتف حس شود. حتی چیزی ساده مثل بد خوابیدن ( به خصوص خوابیدن طولانی مدت بر روی یک طرف از بدن) می تواند عامل بروز درد شما باشد.

در حالت عمومی کشش عضلانی معمولا حس کشیده شدن آن به سمت بیرون را به شما می دهد و اگر اخیرا یک برنامه تمرینی خاصی را آغاز کرده باشید، بیشتر برایتان اتفاق می افتد. بلند کردن اجسامی که به آن عادت ندارید و یا خوابیدن بر روی یک تخت جدید نیز از جمله موارد دیگر هستند. درد طولانی مدت در این ناحیه می تواند مرتبط با مشکلاتی نظیر  فیبرومیالژیا یا سندرم درد مزمن باشد.

دیگر مشکلات عضلانی که می توانند منجر به بروز درد در ناحیه استخوان کتف شوند شامل: مشکل اشک های کتانی روتاتور و یا سندروم نیش دار استخوان کتف می شوند. مورد دوم بیشتر با علائمی نظیر شکستگی و ترک خوردن و بیرون زدگی ناحیه داخلی استخوان کتف شناخته می شود.

بیشتر افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، معمولا علاوه بر درد در شانه، دارای مشکل عدم تعادل در این ناحیه هستند.

مشکلات استخوانی نظیر اصطکاک و کشیدگی معمولا در ناحیه کتف رایج نیستند؛ چرا که استخوان کتف به عنوان یکی از محکم ترین بخش های ساختار بدن شناخته می شود. احتمال این که شما مشکل شکستگی کتف داشته باشید، بدون این که بدانید چه زمانی و در اثر چه حادثه ای رخ داده است خیلی کم خواهد بود.

از جمله علل بروز این مشکل می توان به تصادفات رانندگی اشاره کرد. در صورت داشتن تاریخچه بیماری سرطان، ممکن است بخش استخوانی کتف شما بدون هیچ حادثه ای تحت تاثیر قرار گرفته باشد.

مشکل پوکی استخوان ممکن است بر روی ناحیه کتف در شانه، شانه ها یا گردن تاثیر بگذارد و در نتیجه آن در ناحیه کتف احساس درد کنید.

آرتروز می تواند از چندین روش مختلف در ناحیه استخوان کتف شما درد به وجود آورد. ممکن است استخوان کتف مستقیما در متن این مشکل قرار داشته باشد و یا ممکن است درد کتف شما ناشی از آرتروز در دیگر ارگان ها نظیر قفسه سینه، ستون فقرات، شانه و دنده ها باشد.

در نهایت فشردگی اعصاب در گردن بر اثر دیسک های شکسته شده و یا در رفته و یا تنگی کانال نخاع ممکن است از عوامل بروز درد در ناحیه کتف باشند. در زمینه بیماری دیسک، شما ممکن است در ناحیه گردن احساس بی حسی کنید و یا حس سوزش و مور مور شدن خاصی را در دست های خود داشته باشید.

موقعیت دقیق درد در ناحیه استخوان کتف مربوط به دیسک گردن در حال حاضر مورد تحقیق قرار دارد تا بتواند به پزشکان در تشخیص محل فشردگی اعصاب که به جراحی نیاز دارد کمک کند.

۲- درد پشت کتف با منشا قلب و عروق

با این که درد در کتف به نسبت قفسه سینه کمتر اتفاق می افتد، اما درد استخوان کتف یکی از مواردی است که در افرادی با بیماری قلبی و حمله های قلبی بسیار اتفاق افتاده است.

مشکلاتی نظیر پریکاردیت (التهاب بخش بیرونی عضله قلب) یا تجزیه آئورت، معمولا درد را تنها به استخوان کتف سمت چپ افراد منتقل می کنند.

اگر در مورد علت درد ناحیه کتف خود مشکوک هستید و فاکتور ریسکی مربوط به بیماری قلبی دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

۳- شش ها

بخش قابل توجهی از افراد با سرطان مزوتلیوما، درد را در شانه یا استخوان کتف خود احساس می کنند. تومورهای Pancoast یک نوع از سرطان ریه هستند که در بالای ریه ها شکل می گیرند و به جای علائم عادی سرطان، معمولا در شانه، کتف، و دست ها درد را به وجود می آورند.

مشکلات ریوی نظیر امبولی پالموناری (لخته های خون در پا ها که به ریه ها می رسند) یا پنوموتوراکس (ریه از کار افتاده) نیز می تواند از علل دیگر باشند.

۴- درد قفسه سینه ( بافت های پوستی و نرم)

شینگلز، یک عفونت به وجود آمده توسط ویروس مشابه آبله مرغان، می تواند علت درد کتف باشد. این درد معمولا حس سوزش و مور مور را دارد. در حالی که در شینگلز معمولا شاهد زخم و قرمزی در ناحیه تحت تاثیر هستیم، درد چند روز جلوتر خود را نشان می دهد و به همین دلیل تشخیص سخت است.

پیشنهاد دکتر محمد حسین نجفی برای مطالعه: انواع درد قفسه سینه چیست؟ برای آگاهی بیشتر بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

انواع درد قفسه سینه

۵- علل مربوط به شکم و لگن

مشکلات بطنی یا حتی لگنی می توانند منجر به بروز درد ناحیه کتف شوند و این کاملا رایج است. آسیب رشته های اعصاب که از ناحیه مفصلی که حفره سینه را از حفره شکم جدا می کند، می تواند درد را در ناحیه شانه یا کتف به وجود آورد. حتی ممکن است پس از عمل جراحی نیز مردم در مورد درد کتف یا شانه خود حرف بزنند. هنگامی که گاز در حین جراحی لاپراسکوپی به حفره بطنی تزریق می شود، معمولا مشکل ناراحتی اعصاب آن ناحیه به وجود می آید.

از جمله برخی دیگر از مشکلات که می توانند منجر به بروز درد کتف شوند می توان به سنگ صفراوی، بیماری زخم معده، ریفلاکس اسید و بیماری کبد اشاره کرد. در این مشکلات، درد انتقالی معمولا کتف سمت راست را تحت تاثیر قرار می دهد. پانکراس بخشی از سیستم گوارشی است، اما مشکل پانکراتیتیس معمولا در ناحیه کتف سمت چپ درد را به وجود می آورد.

۶- سرطان (تومور های بدخیم)

علاوه بر سرطان ریه، دیگر تومور ها در سینه نظیر لیمفوماس یا سرطان ناحیه بطنی نظیر سرطان مری، سرطان شکم، کبد و یا پانکراس نیز می توانند منجر به بروز درد ناحیه کتف شوند. جابجایی استخوانی در ناحیه کتف ممکن است در اثر سرطان سینه، ریه، مری یا مقعد رخ دهد.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.