ورزش 24
varzesh24.fileon.ir

حرکات بدنسازی برای کمر درد

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 08 آذر 1399 ساعت 18:17

آیا می دانید که حدود ۸۰ درصد از مردم جهان از بیماری کمر درد رنج می برند؟ جالب است بدانید که بعد از بیماری سرماخوردگی که در رتبه نخست قرار دارد، دومین علت مراجعه به دکتر همین مشکل کمر درد است. کمر درد می تواند خفیف و به صورت مبهم بوده یا اینکه نه، درد شدیدتری مثل فتقِ دیسک بین مهره ای یا دیسک بالجنیگ (برجستگی خفیف) یا در بدترین حالت، درد سیاتیک باشد.

علت کمردردهای مداوم چیست؟

حالت نامناسب بدن، هنگام نشستن و یا نشستن های طولانی در پشت میز باعث افزایش فشار روی مهره ها و عضلات کمر می شود؛ بله، تمام این موارد علت های مختلف کمردردهای شما است. حتماً سعی کنید در هنگام نشستن، بدن تان در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد و کف پاهای تان روی زمین قرار گیرد؛ برای اطمینان از اینکه درست نشسته اید، ببینید که زاویه بین زانوهای تان حتماً ۹۰ درجه باشد.

دست های تان حتماً روی دسته صندلی قرار گیرد و سرتان به سمت جلو باشد؛ البته فراموش نکنید که هر نیم ساعت یکبار بلند شده و حرکات کششی انجام دهید تا فشار از روی کمرتان برداشته شود.

یکی دیگر از راه هایی که با انجام آن احتمال آسیب به کمر چند برابر می شود، شیوه اشتباه خم شدن و چرخیدن است؛ بله ما هم می دانیم که بدن انسان به گونه ای طراحی شده که با چرخیدن و خم شدن مشکلی نداشته باشد؛ اما زمانی که این حرکات سریع و تشنجی انجام گیرد، شک نکنید که به عضلات کمر شما آسیب خواهد زد.

بهترین راهکار برای جلوگیری از کمر درد، انجام ترکیبی از حرکات ورزشی کششی مربوط به میان تنه است؛ این حرکات باعث افزایش انعطاف پذیری بدن شما شده و همچنین احتمال آسیب دیدگی با چرخیدن و خم شدن، کاهش چشمگیری خواهد یافت.

بهترین حرکات ورزشی و کششی

در ادامه، هشت نمونه از بهترین حرکات ورزشی و کششی را به شما آموزش خواهیم داد که با کمک آنها از کمر درد، رهایی خواهید یافت. به خاطر داشته باشید که هنگام انجام حرکت، بدن تان در حالت مناسبی قرار داشته باشد و از تکنیک درست انجام حرکت استفاده کنید. درصورتی که در هر نقطه از بدن تان احساس درد و یا ناراحتی کردید، از ادامه تمرین حرکت دست کشیده و با پزشک خود مشورت کنید.

۱پلانک پهلو: به پهلو دراز کشیده و آرنج دست راست تان را ثابت روی زمین قرار دهید؛ در حالی که دست چپ تان را به سمت سقف بالا گرفته اید، بدن خود را بالا بیاورید؛ این حرکت را در دو ست ۲۰ تا ۳۰ ثانیه ای برای هر سمت از بدن تکرار کنید.

۲پلانک تک پا: به حالت پلانک روی زمین قرار بگیرید؛ به آرامی یکی از پاهای تان را بالا آورده و از بدن تان فاصله دهید؛ بدون اینکه پای تان را روی زمین بگذارید دوباره پای خود را به بدن تان نزدیک کنید؛ این حرکت را در یک یا دو ست ۱۰ تا ۱۲ تایی برای هر پا انجام دهید.

۳حرکت پل با زانوی جمع: به پشت دراز بکشید و زانوهای تان را خم کنید؛ توپ نرمی را بین دو پا قرار دهید؛ باسن خود را بالا آورده تا بدن تان به حالت پل در بیاید؛ توپ را بین دو پای خود فشار داده و ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید؛ این حرکت را در ۱ یا ۲ ست تکرار کنید.

۴حرکت پل تک پا: به پشت دراز کشیده و پای چپ را خم کرده و پای راست را به موازات آن در حالت کشیده بالا بیاورید (خم نکنید)؛ لگن خود را بالا آورده و سپس به حالت اولیه برگردانید؛ این حرکت را در یک یا دو ست ۱۰ تا ۱۲ تایی برای هر سمت تکرار کنید.

۵کشش عضلات سُرینی (عضلات پشت ران): به پشت دراز کشیده و زانوهای تان را خم کنید؛ پای چپ تان را روی زانوی پای راست تان انداخته تا مچ پای چپ تان در حالت استراحت قرار گیرد. پاهای تان باید شکل عدد «۴» انگلیسی را داشته باشند؛ دست ها را در پشت ران های تان قرار داده و پاهای تان را به سمت داخل شکم جمع کنید؛ ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید؛ برای هر سمت بدن تان، دو یا سه ست این حرکت را تکرار کنید.

۶کشش عضلات پشت ران (عضلات خم کننده): به پشت دراز بکشید و پای زانوی چپ تان را به سمت قفسه سینه نزدیک کرده و خم کنید؛ پای راست را صاف روی زمین بگذارید؛ برای هر سمت، ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید.

۷٫جفت زانو خم داخل شکم: به پشت دراز کشیده و هر دو پای تان را در قفسه سینه جمع کنید؛ ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید؛ این حرکت را در ۲ یا ۳ ست تکرار کنید.

۸کشش عضله پرفورمیس (عضلات باسن): به پشت دراز کشیده و زانوهای تان را به حالت ضربدری روی هم قرار دهید؛ توپ تنیسی را زیر سمت راست باسن خود قرار دهید؛ ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید و سپس حرکت را برای سمت دیگر تکرار نموده و جای توپ تنیس را نیز تغییر دهید؛ این حرکت را در ۲ یا ۳ ست تکرار کنید.

انجام همه این حرکات برای رهایی از کمر درد فوق العاده است؛ اما فراموش نکنید که بهترین و اصلی ترین کار همان درست نشستن است؛ پس نباید در هنگام نشستن به کمرتان فشار بیاید.

http://www.livestrong.com/