نگهداری آب خیار
نویسنده : معین | زمان انتشار : 07 آذر 1400 ساعت 19:53
آب خیار خواص زیادی دارد و حاوی مقادیر زیادی پتاسیم ، ویتامین A و C ، کلروفیل ، فولات و سیلیس میباشد . خواص آب خیار زیاد بوده و میتواند برای پوست ، مو و ناخن مفید باشد . در صورت مصرف منظم آب خیار باعث کمک به درمان فشار خون بالا و سنگ کلیه میشود .
طرز تهیه آب خیار ساده
مواد لازم :
۳ عدد خیار متوسط
خیار را حتما پوست بکنید و خرد کنید . اصولا روی خیار با یک لایه محافظ پوشانده شده است البته خوردن آن مشکل زیادی ندارد اما باعث تغییر در مزه آب خیار میشود . سر و ته خیار را جدا کنید و خیار را به تکه های نسبتا بزرگ حدود ۲٫۵ سانتی متر خرد کنید .
خیار را با غذاساز یا مخلوط کند کاملا مخلوط کنید . به مدت ۲ دقیقه روی سرعت نرمال و بالا مخلوط کنید . خیار باید کاملا خمیری مانند شود .
یک عدد صافی گذاشته و روی آن پارچه کوچکی بگذارید . مقداری خمیر خیار را روی صافی بریزید سپس با قاشق روی آن را فشار دهید تا آب آن کاملا خارج شود .
آب خیار را سرو کنید . مقداری یخ به آن اضافه کرده و میل کنید . آب خیار داخل ظرف سر بسته و داخل یخچال تا ۱ هفته ماندگاری دارد .
طرز تهیه آب خیار شیرین
مواد لازم :
۱ عدد خیار متوسط
۲ استکان ( ۵۰۰ میلی لیتر) آب
۲ قاشق غذاخوری شکر
۲ قاشق غذاخوری عسل
نمک ( اختیاری )
خیار را حتما پوست بکنید و رنده کنید . اصولا روی خیار با یک لایه محافظ پوشانده شده است البته خوردن آن مشکل زیادی ندارد اما باعث تغییر در مزه آب خیار میشود .
۲ استکان ( ۵۰۰ میلی گرم ) آب را با ۲ قاشق غذاخوری شکر داخل قابلمه بریزید . بعد از ریختن شکر و آب داخل ماهی تابه بگذارید تا جوش بیاید و شکر حل بشود .
خیارهای رنده شده را داخل قابلمه بریزید . مقداری شعله را کم کرده و ۱۰ دقیقه بگذارید بماند و در این مدت آن را مرتبا هم بزنید .
اینکار باعث معطر کردن بیشتر آب خیار خواهد شد . بعد از مدت گفته شده مخلوط را از روی حرارت برداشته و بگذارید تا خنک شود .
مخلوط خیار را به همراه ۲ قاشق غذاخوری عسل داخل مخلوط کن بریزید . آنقدر مخلوط کنید تا تقریبا همه خیارها له شوند .
یک پارچه روی یک پارچ بگذارید و مخلوط را روی آن بریزید . به آرامی مخلوط خیار را روی پارچه بریزید تا صاف بشود .
پارچه صاف کن را نیز بچلانید . اینکار باعث تخلیه آب خیار باقی ماده در تفاله میشود .
نمک به آب خیار اضافه کنید . نمک باعث کاهش تلخی خیار میشود . البته شیرین کننده نیز تلخی خیار را کاهش داده است .
آب خیار را سرو کنید . مقداری یخ داخل آن بی اندازید و میل کنید . آب خیار تا ۱ هفته داخل یخچال ماندگاری دارد .
طعم دادن به آب خیار
آب خیار دارای طعم چند منظوره است یعنی میتوانید با اضافه کردن موادی مثل : نعناع ، زنجبیل ، کرفس ، آناناس و دیگر مواد طعم خوبی را به آن بدهید . البته با آب هندوانه و سیب نیز میتوانید آن را مخلوط کنید .