ورزش 24
varzesh24.fileon.ir

مننژیت در نوزاد تازه متولد شده

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 24 آبان 1399 ساعت 12:51

در برخی موارد نوزادان در همان ابتدای تولد و درست بعد از زایمان به مننژیت مبتلا می‌شوند. گاهی اوقات والدین مننژیت بعد از زایمان را به عفونت بیمارستانی و اتاق عمل ربط می‌دهند در حالیکه مننژیت در نوزادان تازه متولد شده اغلب از مادر به آن‌ها منتقل می‌شود. انتقال عفونت از مادر به فرزند در دوران بارداری امر محتملی است (بهتر است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید و مشورت بگیرید) و باعث می‌شود عامل مننژیت عفونی در دوران جنینی از مادر به کودک منتقل شود و در بدن نوزاد بماند و بعد از زایمان و در بدو تولد خودش را بروز دهد.

دلایل مننژیت نوزدان در چیست؟

دلایل مننژیت نوزدان در چیست؟

مننژ یا همان غشاء مغزی- نخاعی می‌تواند در اثر باکتری، ویروس، قارچ و یا تحت تأثیر بعضی داروها عفونی شود و باعث ایجاد بیماری مننژیت شود. عفونت باکتریال از نوع ویروسی خطرناک‌تر است و باید هرچه زودتر درمان شود. مننژیت ویروسی در بسیاری موارد تنها با استراحت در خانه و یا استفاده از مسکن‌ها درمان می‌شود اما در مورد مننژیت باکتریایی باید هر چه زودتر درمان با آنتی بیوتیک را شروع کرد. باکتری‌هایی که باعث ایجاد مننژیت می‌شوند باکتری‌های شایعی هستند که با سایر بیماری‌ها در ارتباط هستند. به عنوان مثال باکتری‌های بیماری‌های پوستی یا تنفسی و یا بیماری‌های دستگاه گوارش یا دستگاه تناسلی می‌توانند از طریق جریان خون و از طریق مایع مغزی- نخاعی که در درون نخاع جریان دارد خودشان را به مننژ برسانند و آن را آلوده کنند. همچنین بعضی عفونت‌ها مثل عفونت گوش میانی یا عفونت سینوس بینی نیز می‌توانند به مننژ انتقال یابند و باعث ایجاد مننژیت شوند. کودکانی که با یک نقص در سیستم ایمنی خود به دنیا می‎‌آیند برای این بیماری استعداد بیشتری دارند. ممکن است یک عفونت در مجرای تنفسی یا گوش میانی کودکی منجر به بیماری مننژیت در او شود ولی در کودک دیگری چنین مشکلی ایجاد نکند.

چه ویروس‌هایی می‌توانند منجر به مننژیت شوند؟

ویروس‌های گروه انتروویروس مثل کوکساکی می‌توانند باعث بیماری مننژیت در کودکان شوند. این ویروس‌ها بیشتر موارد ابتدا پشت دست و یا پاهای کودک را آلوده می‌کنند و از آن طریق وارد دهان یا مجاری‌های گوارشی کودک می‌شوند. ویروس هرپس سیمپلکس نوع 2 نیز که عامل تب‌خال در کودکان و در بزرگسالان است نیز یکی دیگر از ویروس‌هایی است که می‌تواند منجر به مننژیت شود. ویروس زونا که عامل ابتلا به زونا و آبله مرغان است نیز از دیگر ویروس‌هایی است که می‌تواند باعث مننژیت شود. ویروس اوریون، اچ‌آی‌وی، و ال‌سی‌ام‌وی از دیگر ویروس‌های مستعد مننژیت هستند.

چه باکتری‌هایی می‌توانند منجر به مننژیت شوند؟

همان طور که گفتیم مننژیت باکتریال یا عفونی بسیار خطرناک‌تر از انواع ویروسی آن است. در هر سن باکتری‌های متفاوتی می‌توانند عامل ایجاد مننژیت باشند. باکتری‌های همچون مننگوکوک، و پنوموکوک، بتا همولیتیک و هموفیلوس آنفولانزا از مهم‌ترین دلایل ایجاد مننژیت باکتریایی در نوزادن هستند. باکتری استرپتوکوک گروه ب که اغلب در مهبل ساکن می‌شود یکی از مهم‌ترین باکتری‌هایی است که در هفتة اول زندگی نوزاد سراغ او می‌آید. باکتری‌هایی که در دستگاه گوارش ساکن هستند مانند اشریشیا کولای و لیستریا مونوسیتوژن نیز می‌توانند بر نوزادان تأثیر بگذارند.

مننگوکوک و پنوموکوک باکتری‌هایی هستند که اغلب کودکان در سن بالاتر را مبتلا می‌کنند. همچنین کودکان زیر 5 سال ممکن است تحت تأثیر هموفیلوس آنفلوآنزا نیز قرار بگیرند.

هر عفونتی در بدن مادران باردار برای جنین خطرناک است.

هر نوع عفونتی در بدن مادران باردار می‌توانند برای جنینی که در رحم آن‌ها است تبدیل به عامل مننژیت شود. برای همین لازم است مادران باردار در صورت ابتلا به بیماری‌های عفونی مثل تب‌خال تناسلی، سیفلیس، سرخچه و دیگر بیماری‌های عفونی بیماری خود را جدی بگیرند و هرچه سریع‌تر اقدام به درمان کنند.

[تعداد: 5   میانگین: 2/5]