درمان خانگی درد پهلو سمت راست
نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 11 آذر 1399 ساعت 15:18
درد کلیه می تواند نتیجه عوامل بسیاری ازجمله عفونت ادراری و سنگ کلیه باشد. بهترین راه هنگام تجربه درد کلیه مراجعه به متخصص اورولوژی می باشد، با این حال روش هایی برای درمان خانگی درد کلیه وجود دارد.
اگر درد کلیه خفیف تا متوسط را تجربه می کنید، این لیست از درمان های خانگی برای تسکین درد کلیه مفید می باشد. در ادامه، شایع ترین علل درد کلیه و نحوه درمان در خانه را خواهید آموخت.
چه عواملی باعث درد کلیه می شوند؟
شایع ترین علل درد کلیه عبارتند از:
- عفونت ادراری
- عفونت کلیه
- سنگ کلیه
- عفونت مثانه
در ادامه در رابطه با این دلایل توضیحات مختصری را ارائه می کنیم.
عفونت مجاری ادراری
عفونت ادراری عفونی است که در هر قسمت از دستگاه ادراری – کلیه ها، مثانه، حالب و مجرای ادراری- رخ می دهد. شایع ترین علائم عفونت ادراری تکرر ادرار، احساس سوزش هنگام ادرار کردن، ادرار با رنگ تیره، خون در ادرار ، ناراحتی مثانه و درد کلیه می باشد.
عفونت کلیه
عفونت ادراری ممکن است در دستگاه ادراری تحتانی و فوقانی ایجاد شود. عفونت های دستگاه ادراری فوقانی، عفونت های کلیوی می باشند. علائم عفونت کلیه شامل درد در قسمت بالای شکم، تب یا لرز، حالت تهوع و استفراغ می باشد.
عفونت کلیه می تواند خیلی سریع جدی شود و معمولاً نتیجه یک عفونت مجاری ادراری یا مثانه درمان نشده می باشد. اگر علائم عفونت کلیه را تجربه کردید، با اورولوژیست خود تماس بگیرید.
سنگ های کلیه
سنگ های کلیه نیز بسیار رایج می باشند. در حقیقت از هر 10 نفر یک نفر در زندگی خود سنگ کلیه را تجربه می کند. سنگ های کلیه توده های معدنی سخت و سنگین هستند که به طور معمول در کلیه ها یا مجاری ادراری شکل می گیرند و باعث ایجاد درد شدید می شوند.
حدود 90 درصد از سنگ ها خود به خود از طریق سیستم ادراری دفع می شوند، اما برخی از آن ها بسیار بزرگ هستند و برای برداشتن آن ها نیاز به عمل جراحی می باشد.
علائم سنگ کلیه به طور معمول شامل درد شدید در ناحیه کمر و پهلو و دردی که به پایین شکم و کشاله ران انتشار پیدا می کند، می باشد. علاوه بر این، ادرار به احتمال زیاد دردناک، همراه با تغییر رنگ و بو خواهد بود. همچنین ممکن است سنگ کلیه باعث تهوع و استفراغ شود.
عفونت مثانه
عفونت مثانه ناشی از وجود عفونت باکتریایی در مثانه است. عفونت مثانه می تواند به عنوان عفونت مجاری ادراری نیز شناخته شود زیرا مثانه شما بخشی از مجاری ادراری است. علائم عفونت مثانه شامل درد در هنگام ادرار کردن، ادرار ابری یا خونی، تکرر ادرار و گرفتگی یا درد در ناحیه کمر یا شکم می باشد.
درد در کلیه می تواند نشانه ای از سرطان کلیه، خونریزی در کلیه ها، بیماری کلیه پلی کیستیک یا لخته شدن خون در کلیه ها نیز باشد. اگر درد مداوم یا شدید دارید، یا اگر علائم عفونت کلیه را تجربه کرده اید، فورا به اورولوژیست خود مراجعه کنید.
راه حل برای کاهش درد کلیه در خانه
حالا که متوجه شدیم چه عواملی می توانند باعث درد کلیه شوند، در ادامه به بیان راه هایی که می توانید از آن ها به عنوان درمان خانگی درد کلیه نام ببرید، می پردازیم.
درمان خانگی درد کلیه برای عفونت های دستگاه ادراری
از آنجا که شایع ترین علل ناراحتی کلیه (عفونت مجاری ادراری، عفونت مثانه و عفونت کلیه) در مجاری ادراری رخ می دهد، در اینجا چند روش درمانی برای تسکین درد کلیه مرتبط با مجاری ادراری آورده شده است:
1- بدنتان را هیدراته کنید
هیدراتاسیون برای تسکین درد کلیه مهم است زیرا آب به دفع باکتری ها از بدن کمک می کند. به علاوه، هیدراته بودن به طور کلی به پاکسازی مجاری ادراری کمک می کند و برای از بین بردن هرگونه عفونت احتمالی مفید است.
بسیاری از متخصصان قانون 8 × 8 را توصیه می کنند، یعنی شما باید روزانه 8 لیوان حاوی 8 اونس آب ( 250 میلی لیتر )بنوشید. با این وجود، میزان مصرف آب به شما و سلامتی شما بسیار وابسته است، بنابراین هنگام تعیین میزان مصرف روزانه آب، این مقاله را در نظر بگیرید.
2- آب زغال اخته بنوشید
اگرچه از نظر علمی اثبات نشده است، اما آب زغال اخته به عنوان درمانی برای عفونت های دستگاه ادراری شناخته شده است. آب زغال اخته ای را انتخاب کنید که حاوی شیرین کننده های مصنوعی نباشد. آب زغال اخته خالص همیشه بهترین راه است!
3- از پروبیوتیک ها استفاده کنید
پروبیوتیک ها برای شما مفید هستند، به خصوص در مورد مبارزه با باکتری ها و درد کلیه. مطالعات نشان می دهد که پروبیوتیک ها می توانند عملکرد کلیه را بهبود بخشیده و به دفع مواد زائد نیز کمک کنند.,
4- آب جعفری بنوشید
اگرچه فکر نوشیدن آب جعفری به نظر جذاب نیست، اما می تواند ادرار را افزایش دهد و به دفع باکتری ها کمک کند. آب جعفری یک ادرار آور حاوی ماده مغذی است که می تواند به افزایش دفعات ادرار کمک کند.
همچنین می توانید جعفری را به صورت اسموتی مخلوط کنید تا نوشیدن آن قابل تحمل تر شود.
5- حمام آب گرم با نمک Epsom
حمام آب گرم با نمک Epsom به شما در تسکین درد شدید کلیه کمک خواهد کرد. گرچه که درد طولانی مدت را از بین نمی برد، اما می تواند به کاهش ناراحتی کمک کند.
6- از کمپرس گرم استفاده کنید
گرما درمانی می تواند برای کاهش درد کلیه بسیار مفید باشد. برای کاهش درد، کمپرس گرم را حدود 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
7- از ضد دردهای به جز آسپرین استفاده کنید
ضد دردها به جز آسپیرین مانند ایبوپروفن، موترین و ادویل می توانند به کاهش درد کلیه کمک کنند. اگر دچار تب به همراه ناراحتی کلیه هستید، برای تسکین درد از تیلنول استفاده کنید تا تب را از بین ببرید.
نکته: این داروها فقط باید زیر نظر پزشک مصرف شود و از مصرف خودسرانه شدیدا بپرهیزید
درمان خانگی درد کلیه برای سنگ های کلیه
در حالی که بسیاری از درمان های فوق به کاهش درد سنگ کلیه نیز کمک می کنند، راه حل های خاص تری برای سنگ کلیه وجود دارد، مانند:
1- مرکبات را به آب خود اضافه کنید
آب لیمو حاوی سیترات است که به جلوگیری از تشکیل سنگ های کلسیمی و جدا شدن سنگ های موجود کمک می کند. اضافه کردن آب لیمو تازه به آب می تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند.
به علاوه همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، هیدراته بودن با نوشیدن مقدار زیادی آب به رفع ناراحتی کلیه کمک می کند.
2- نوشیدنی های اسیدی را انتخاب کنید
آب ریحان، کرفس و انار برای مقابله با سنگ کلیه و کاهش درد کلیه نیز موثر هستند. هر کدام حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که باعث بهبود سلامت کلیه و دفع سموم از کلیه ها می شود.
برای انتخاب بهتر، قبل از نوشیدن آب ریحان، کرفس یا آب انار با متخصص ارولوژی خود مشورت کنید.
آیا درمان خانگی به تنهایی مفید است؟
تمام درد های کلیه با درمان های خانگی قابل درمان نیستند. در حالی که این روش ها ممکن است به تسکین یا در برخی موارد از بین بردن درد خفیف کلیه کمک کنند، از انتشار عفونت جلوگیری نمی کنند.
در صورت عدم درمان، حتی عفونت مجاری ادراری نیز می تواند شدیدتر شود، به همین دلیل همیشه در صورت ایجاد هر نوع درد در کلیه ها، با متخصص اورولوژی خود تماس بگیرید.
بر اساس علائم شما، ممکن است مراجعه حضوری لازم نباشد. با متخصص اورولوژی صحبت کنید و در مورد نوع دردی که تجربه می کنید سؤال کنید. آن ها می توانند به شما بگویند که آیا درمان های خانگی موثر هستند یا باید حضوری مراجعه کنید.
مرجع: urologyspecialistsnc.com
دکتر هوشنگ قوامی متخصص کلیه و مجاری ادراری