ایا درد معده به دست چپ میزند
نویسنده : علی بجنوردی | زمان انتشار : 20 آبان 1399 ساعت 13:42
به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ در صورت احساس درد دست چپ که با انجام فعالیت بدنی بیشتر می شود و بالعکس با استراحت تقلیل پیدا کرده و بهبود می یابد، می بایست سریعاً به پزشک مراجعه کرد؛ زیرا این درد می تواند نشانه بیماری قلبی باشد. به خصوص اگر احساس درد عمیق بوده و دست دچار بی حسی شده باشد.
احساس درد دست چپ در حالی که شما استراحت می کنید، مثلاً هنگام تماشای تلویزیون می تواند مرتبط با شرایطی چون تپش قلب باشد و در نهایت اگر درد دست چپ با علایمی چون درد در ناحیه قفسه سینه، تهوع، استفراغ، گیجی، از هوش رفتن، نفس نفس زدن، عرق کردن غیر طبیعی، نفخ شکم، سرفه و خس خس سینه همراه باشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
علت درد دست چپ چیست؟
عوامل متعددی از جمله گرفتگی عضله تا حمله شدید قلبی می تواند منجر به احساس درد دست چپ شوند. در اغلب موارد امکان تعیین اینکه آیا درد دست چپ به واسطه ی عوامل بی اهمیت است یا عامل جدی دیگر، کار ساده ای نیست، چندین ویژگی می تواند به ما در تشخیص تمییز دادن ارتباط درد دست چپ با بیماری قلبی کمک کند.
۱- عضله
آسیب به بافت های عضله هنگام انجام فعالیت های ورزشی نیز می تواند علت احساس درد دست چپ باشد. دامنه درد در بافت های عضلانی از یک کشیدگی یا رگ به رگ شدن ساده تا حتی پارگی عضله گسترده باشد. علایم آسیب به عضله، درد، تورم و از دست دادن قدرت حرکت در نواحی آسیب دیده می باشد. گرفتگی عضله با استفاده از معاینه فیزیکی توسط پزشک، ام آر آر و اسکن ( عکسبرداری) تشخیص داده می شود. آسیب به عضلات با استراحت و جراحی درمان می گردد.
۲- درد مستمر
اگر احساس درد در دست چپ برای مدت طولانی تداوم داشته باشد، احتمال اینکه این درد ناشی از بیماری های قلبی باشد بسیار اندک است. شرایطی مانند التهاب تاندون های مچ دست ( ماهیچه های کلاهک چرخاننده) و آرتروز ( ورم مفاصل) می توانند برای ماه ها و حتی سال ها ادامه پیدا کند و همین امر احتمال اینکه دردی که برای مدت طولانی ادامه می یابد مرتبط با بیماری های قلبی باشد را بسیار کم می کند.
از طرف دیگر احتمال بسیار اندکی وجود دارد که دردهای شدیدی که به سرعت تقلیل و بهبود پیدا می کنند به بیماری های قلبی مرتبط باشند؛ به ویژه اگر فرد در اثر حرکت ناگهانی دست و گردن دچار این درد شده باشد.
۳- درد تکرار شونده در دست چپ
در موارد بسیار اندکی، احساس درد دست چپ و یا تیر کشیدن دست چپ که در اثر حرکت و یا کشش نواحی دردناک بیشتر می شود، به بیماری های قلبی مرتبط است. فعالیت های ساده مانند بلند کردن وزنه و یا حرکت دادن مبلمان می تواند منجر به گرفتگی یا تورم در مفاصل و یا عضلات دست گردد.
درد مرتبط با این نوع از صدمات اغلب در اثر یک فشار ناگهانی و شدید توسط پزشک در نواحی مورد معاینه مجددا بروز می کند. به علاوه درد دست چپ گاها می تواند ناشی از تحت فشار بودن عصب گردن باشد که در اینصورت با چرخش گردن به چپ و راست درد مجددا بروز می یابد. احساس درد دست چپ که ناشی از بیماری های قلبی باشد، عموما با حرکت دست شدت نمی یابد.
۴- حمله قلبی
احساس درد دست چپ و زیر بغل در حین انجام فعالیت بدنی و ورزش می تواند نشانه حمله قلبی باشد. در افراد در معرض خطر حملات قلبی، بالا رفتن فشار خون حین فعالیت بدنی می تواند منجر به حمله قلبی شود. احساس درد دست چپ که ناشی از حمله قلبی باشد، به ناحیه پشت قفسه سینه و نیز به فک انتشار می یابد. عرق کردن، نفس نفس زدن، درد در ناحیه قفسه سینه و استفراغ از دیگر علایمی هستند که هنگام بروز حملات قلبی اتفاق می افتد.
حمله قلبی با استفاده از نوار قلب ، اکوی قلب ، آزمایش خون، سنجش میزان استرس، آنژیوگرام ، آم آر آی، توموگرافی و اسکن (عکسبرداری) قفسه سینه تشخیص داده می شود. حملات قلبی می تواند با تجویز داروهایی مانند داروهای رقیق کننده خون، نیتروگلیسیرین و یا داروهایی که برای مهار تپش قلب و برطرف سازی آنژین صدری و فشار خون کاربرد دارند، درمان گردد. در برخی از موارد برای درمان فردی که دچار حله قلبی شده، انجام جراحی ضروری است.
۵- عصب
درد دست چپ عصبی می تواند ناشی از تحت فشار بودن اعصاب باشد. اغلب این نوع از مشکلات خود را از طریق بروز درد در نواحی نزدیک به عصب تحت فشار نشان می دهند و عموما درد در مسیر عصب، پخش و منتشر می شوند. ضعف عضله و بی حسی نیز در اثر تحت فشار بودن عصب روی می دهد.
با استفاده از MRI و الکترومیوگرافی می توان عصب تحت فشار در دست را مشخص کرد. تحت فشار بودن عصب را می توان از طریق تزریق داروهای کورتیکواستروئید ( هورمون هایی که از غده فوق کلیه ترشح میشوند) ، مسکن، فیزیوتراپی و در صورت لزوم جراحی درمان کرد.
۶- رباط
احساس درد کتف چپ در حین ورزش می تواند نشانه صدمه به رباط مچ دست، بازو و یا شانه باشد. در این شرایط کشیدن رباط در حین حرکت منجر به بروز درد می گردد و ممکن است تورم نیز در این نواحی مشاهده شود. پزشک از طریق معاینه بدنی، عکسبرداری (اسکن) و ام آر آی این مشکل را تشخیص می دهد. درمان آسیب به رباط، عدم تحرک، جراحی و یا تلفیقی از هر دو می باشد.
آیا درد معده به دست چپ میزند؟
یکی از مواردی که در تشخیص افتراقی در بیماری های قلبی قرار می گیرد دردهای مربوط به ناحیه معده و مری است. گاهی اوقات درد معده در نواحی سینه، محوطه قلب و شکم احساس شود.
حتی گاهی دردهای ناشی از مشکلات گوارشی در کتف و یا دست احساس می شود و می تواند علائمی مانند دردهای قلبی را ایجاد کند.
اما نکته مهم این است که اگر فرد استنباط کند که دردهایی مثل درد کتف چپ، درد دست چپ، درد کتف راست و درد دست راست ناشی از مشکلات معده است، باید این مساله را در نظر بگیرد که احتمال منشا درد قلبی در چنین شرایطی نیز وجود دارد.
پس اگر دچار چنین دردهایی شدید، در مرحله ی اول به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید تا خیالتان از این بابت راحت باشد.